يغماي جندقي

يغماي جندقي يكي از معروفترين شعراي قرن سيزدهم هجري در عرصه هزل و هجو و بي اغراق هزال‌ترين و هتاك‌ترين شاعر در تاريخ ادبيات اين سرزمين بعد از بزرگاني چون سوزني ، ولوالجي و عبيد زاكاني مي باشد .

هزليات و اهاجيات يغما كه بيش از نيمي از ديوان وي را شامل ميگردد ، بخاطر استفاده از الفاظ ركيك و خارج از اخلاق هرگز بطور كامل چاپ نشده و با توجّه به طرز نگرش به آثار وي ، نبايد به نشرکامل آن اميدوار بود.
يغما بر خلاف شعراي همدوره ي خود از زبان عربي بيزار بود و بجاي واژگان متداول عربي ، از بكار بردن واژگان مهجور و غير معمول فارسي و حتي اصطلاحات محلي دريغ نمي نمود. اشعار وي گرچه از نظر شكل و قالب همچون شيوه ي قدما مي باشد ، اما از نظر مضمون ومحتوا بكلي از آن دست اشعار دور بوده و از لحاظ ابتكار و نوآوري مي توان آن را منتسب به عصر جديد دانست . تا جائي كه عده اي وي را پيشقراول طنزنويسي سياسي در دوران انقلاب مشروطه و پس از آن مي شمارند.

ديوان اشعار طنز و هزل يغما بخاطر نبود منابع چاپي و تصحيح شده ، بر اساس نسخة چاپ سنگي ديوان يغما طبع شده در سال 1298 هجري قمري در طهران گردآوري گرديده است.

ديوان اشعار طنز و هزل يغماي جندقي [ويرايش اول] - لينك مستقيم

ديوان اشعار طنز و هزل يغماي جندقي [ويرايش اول] - لينك كمـكي

نظرات گهربار 

#11 هزل كده ۱۳۹۰-۱۲-۲۳ ۱۸:۰۱
با عرض پوزش
لینک مستقیم دیوان اشعار طنز و هزل یغما اصلاح شد
نقل قول

#10 الهه ۱۳۹۰-۱۲-۲۳ ۱۵:۵۲
اقا من دانلود کردم.ولی یکی بهم بگه خدایی این همش بود؟؟؟؟؟؟؟من همشو میخوام بدون سانسور.
{اقا مهدی از لینک کمکی برو.کناردکمه premium download یه دکمه دیگه هست که فقط نوشته download.روی اون ضبدرها که بالای دکمه downloadهستن کلیک کنید تا دکمه download پدیدار شه.بعد روش کلیک کنید تا به راحتی دانلود کنید}
یکی به من یگه این همش بود؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
نقل قول

#9 مهدی ۱۳۹۰-۱۲-۲۳ ۱۵:۱۹
دانلود نمیشه!!!!!!!!!! !!!!!!
نقل قول

#8 مهدی ۱۳۹۰-۱۲-۲۳ ۱۵:۱۸
جندقی رو نمی شه دانلود کرد بگید چه گلی به سرمون بگیریم؟؟؟
نقل قول

#7 الهه ۱۳۹۰-۱۲-۲۳ ۱۴:۲۸
شمارو به خدا به منم کمک کنید تا هزلیات یغمارو دانلود کنم.از لینک مستقیم نمیده .از کمکیم هر چیو میزنم بازم نمیده.کم.......ک .باتشکر
نقل قول

#6 مهدی ۱۳۹۰-۱۲-۱۶ ۱۶:۱۴
آقا شیر پدرت حلالت دستت درد مرد نکنه که هیچ تازه خدا خیرت بده یعنی جمیعکم رو می گما
به قول اون بنده خدا مشت محکی تو دهان دژمن زدین با این کاراتون
نقل قول

#5 هزل كده ۱۳۹۰-۱۲-۰۷ ۱۰:۵۶
حضرت علي فرمودند:
باسلام.دیوان یغمای جندقی به صورت چاپی در سه جلد به تصحیح سید علی آل داوود چاپ شده.البته هجو وهزلش ناقصه

با سلام
اگر كتاب آل داوود كامل بود كه ما چشم و چال خود را در نميآورديم !!
نقل قول

#4 هزل كده ۱۳۹۰-۱۲-۰۷ ۱۰:۳۲
حضرت iman فرمودند:
دمت جیلیز و ولیز
تعریفشو زیاد شندیم
مولانا چی شد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!

و عليكم الويليز !!
معروض كه ديوان حضرت مولانا آماده و بزودي در سايت قرار مي گيرد.
نقل قول

#3 iman ۱۳۹۰-۱۲-۰۴ ۰۲:۲۷
دمت جیلیز و ولیز
تعریفشو زیاد شندیم
مولانا چی شد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!
نقل قول

#2 دیزیچه ۱۳۹۰-۱۱-۳۰ ۱۱:۰۰
سلام
تشکر و سپاس فراوان از زحمات شما
خدا قوت برادر
نقل قول